VER PROGRAMACION.
O fin de semana do 2 e 3 de xullo, A Guarda convertese no escenario gastronómico onde a raíña é a langosta.
O fin de semana do 2 e 3 de xullo, A Guarda convertese no escenario gastronómico onde a raíña é a langosta.
Na
explanada do porto e baixo unha carpa de 1.000 metros cadrados os
visitantes poderán degustar da langosta cocida, á prancha ou en salpicón
cuns acompañantes de luxo como é o viño albariño do Rosal e o roscón de
xema.
Non hai que esquecerse que dende o ano
2007 a Festa da Langosta converteuse na Festa da Langosta e da Cociña
Mariñeira adquirindo unha nova dimensión ó ofrecer diferentes pratos
mariñeiros. Deste xeito buscase que tódolos visitantes coñezan os
excelentes produtos do mar e como non o bo facer dos restauradores
guardeses. Nesta edición haberá 6 restaurantes que ofrecerán máis de 25
pratos mariñeiros onde os froitos do mar son os protagonistas.
O
alcalde da Guarda, D. José Manuel Domínguez Freitas, destaca o esforzo
realizado polo concello e establecementos colaboradores para ofrecer
unha festa gastronómica baixo os mesmos estándares de calidade de
pasadas edicións. Exemplo disto é o prezo da langosta que continúa a ser
o mesmo dende varias edicións. Nesta edición incluíronse unhas
novidades, entre elas, como é o sorteo de viaxes nun catamarán polo río
Miño, o impulso a Feira de Artesanía ou a aposta pola música tradicional
galega que tamén será protagonista.
Para os
máis pequenos haberá xogos xigantes e hinchables e para todo o público
destacar o espectáculo de acrobacias realizadas por una parella
pendurada dun mástil na noitiña do sábado fronte a carpa da festa.
O
pregón da XXI FESTA DA LANGOSTA E DA COCIÑA MARIÑEIRA terá lugar na
Praza do Reló o venres 1 de xullo ás 21 horas. O dúo “OS CAMPELOS” foron
os pregoeiros escollidos desta edición.
A cita gastronómica terá lugar os días 2 e 3 de xullo no porto da Guarda. A langosta continúa a ser a protagonista indiscutible aínda que a afamada calidade da gastronomía guardesa fixo ampliar a oferta de pratos mariñeiros dende varias edicións. Grazas ó aumento da oferta gastronómica, con novos produtos do mar e típicas sobremesas, conséguese achegar a festa a tódolos gustos do público e revalorizar desta maneira a Festa.
A festa celébrase na explanada do Porto
baixo unha carpa de 1.000 metros cadrados. Desde hai varias edicións os
comensais poden degustar a langosta e demais produtos comodamente en
mesas e cadeiras. Os restaurantes e demais expositores ocupan stands
diferenciados na carpa.
Nesta edición participa un
restaurante máis polo que se poderá degustar dunha maior variedade de
pratos mariñeiros. Finalmente, seis restaurantes ofrecerán a langosta
cocida, á prancha ou en salpicón, que amosan como a langosta continua
sendo a protagonista entre máis de 25 produtos e pratos mariñeiros.
Dende a primeira edición a sobremesa estrela que acompaña a langosta é o
roscón de xema, sobremesa típica guardesa creada en 1953 por un
pasteleiro guardés. Outros produtos son as filloas, os bastóns do
peregrino, etc.
Ademais de aumentala oferta
gastronómica, cada edición mudan as actividades para o entretemento e
ocio dos visitantes. Esta ano destaca a música tradicional galega que
acompañará ós participantes. Polas mañás un grupo de gaitas recorrerá as
principais rúas da vila e do porto. Pola noite as actuacións musicais
serán as protagonistas, o sábado co grupo de música folk feminino
“HABELAS HAINAS” e o domingo co grupo de música tradicional furtiva
“TANTO NOS TEN”.
A festa contará novamente ca
Feira de Artesanía na rúa do Porto e os nenos contarán con novas
actividades como xogos xigantes e hinchables. Ademais no entorno do
porto instalarase unha feira de oportunidades.
A
novidade deste ano é a oferta de paseos fluviais nun catamarán que
percorrerá as augas do Miño. Os asistentes á festa gastronómica
participarán no sorteo das viaxes. Esta iniciativa xorde cando A Guarda
recibiu da Comisión Europea o Premio EDEN 2010, que recoñece A Guarda
como Destino de Excelencia Turística, e que premia os paisaxes naturais
da desembocadura e as iniciativas en materia medio ambiental e de
sostenibilidade. Para amosar os valores naturais premiados o concello
procura dar a coñecer as paisaxes a través dun atractivo paseo nun
catamarán polo río Miño.
No hay comentarios:
Publicar un comentario